Teleferikle Uludağ




Okulum Uludağ karşısında, haliyle manzara oldukça etkileyici, bu aralar dağı izlemek ayrı bir zevkli ,renkler muhteşem. Havayı da güzel bulmuşken teleferikle dağa çıkalım manzara izleyelim istedik. Aslında istediM çünkü Mehmet çoçuklu doğa aktivitelerine hep mesafeli yaklaşır, aslına baksan çoçuklar bizim hayatımıza uymalıdır fakat bu görüşün ikimiz açısından yorumlanışı biraz farklı. Neticede benden duyacağı bıdıbıdıları göze alamayarak yolculuğa razı oldu. Fotolardan da memnuniyeti görülüyor zati... 
Salı günü saat 12 buçuk gibi arabayı teleferik otoparkına bırakmıştık. Haftaiçi olması nedeniyle yoğun değil, fakat en yoğun zamanlarda da en fazla yarım saatlik bir sürede teleferiğe binmiş oluyorsunuz. Teleferik ücreti 38 lira, otopark ücretli saati 5 lira sonrası her saat 3 lira(pahalı bence). Şuan Sarıalan son durak otellee gidiş hattında bakım var. Kemal teleferiği korkunç buldu ve her yerde acımasızca konulan abur cubur stanları sebebiyle bizi darlasa da sorunsuz bir yolculuktu. Eylül teleferiği sevdi.(gezgin ruhlu olacak galiba gezerken keyfi yerinde hep)
Sarıalan yürüyüş yapılabilecek oldukça uzun bir parkuru var fakat çoçuklarla fazla yürüyemedik tabi ki yinede banklarda biraz oturma fırsatı bulduk. Hava merkeze göre 8-10 derece farklı .


Yürüyüş sonrasında, çocuk avcısı abur cuburcuları da 1 tavizle atlattıktan sonra Taş Konak belediye tesislerine geldik. Müzik, ambians, çalışanların güzel yüzlülüğü çok hoştu fakat her belediye tesisi gibi servis çok yavaş. Kilo ile ızgara, pilav, salata ,patatesten oluşan bir menü var . Fiyatlar makul, et biraz sertti fakat.
Güzel bir gündü benim için , dönüşte ikiside kuçağımızda sızdılar temiz hava etkisi olsa gerek zira çok yürüdüler diyemem. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lastikli Çarşaf Yapımı

İstanbul Gezmeleri-Eminönü

Kinky Curly - Zenci Kıvırcığı Saçlar